Gezond eten op school

Jong begonnen is half gewonnen.

Wie van jongs af aan gezonde voeding leert kennen en er toegang toe heeft, heeft later meer kans op een gezonde levensstijl. In theorie klinkt dat heel logisch. Toch bevat de gemiddelde lunchtrommel weinig variatie, onvolledige maaltijden en snelle suikers.

We hebben allemaal onze favoriete gerechten, maar ook ingrediënten die we nooit in huis halen. Warme schoolmaaltijden zijn daarom de perfecte manier om kinderen nieuwe smaken te laten ontdekken.

Super praktisch

Ook voor ouders brengen warme schoolmaaltijden een groot voordeel mee: tijdsbesparing en ontzorging. Draai het of keer het hoe je wilt, ochtenden met kinderen zijn chaotisch. Dus best handig als je niet nog elke morgen brooddozen hoeft te maken. Bovendien krijgen kinderen tijdens hun warme maaltijd op school al een flinke portie groenten en vitamines binnen. Zo ligt er minder druk op het avondeten. Je hoeft niet elke avond uitgebreid te koken. En ook als je kinderen ‘s avonds moe zijn en weinig eten is dat niet erg.

Ook voor de school is eetjemee.be zeer praktisch. Het zorgt gemiddeld voor twee uur tijdsbesparing voor je secretariaat!

Schoolmaaltijden bevorderen gelijkheid

Educatie over gezonde voeding is belangrijk. Maar gezonde voeding voor iedereen toegankelijk maken is minstens even belangrijk. Dat is voor heel wat gezinnen in kansarmoede vandaag nog niet het geval. Nog te veel kinderen komen met een lege brooddoos naar school. Zelfs ’s avonds hebben ze vaak geen toegang tot een warme, laat staan gevarieerde maaltijd.

Wanneer iedereen op school voor dezelfde warme lunch kan aanschuiven, valt een groot deel van dit onderscheid weg. Bovendien blijkt uit studies ook een volwaardige maaltijd niet alleen bijdraagt aan de gezondheid, maar ook aan de concentratie van schoolkinderen. Warme schoolmaaltijden zijn dus essentieel om elk kind gelijke kansen te bieden.

Door de zeer gebruiksvriendelijke website van eetjemee.be, is het zeer eenvoudig om maaltijden te bestellen op school.

Naast gelijke kansen is ook culturele inclusie op school essentieel. Door verschillende eetgewoonten te betrekken, zorg je ervoor dat elk kind zich thuis voelt op school. Bovendien is die inclusie ook nog eens enorm verrijkend.

bron: a-malop.be/